Ste že prijavljeni na Triglav tek, najlepšo tekaško prireditev jeseni? Še oklevate? Zbrali smo šest dobrih razlogov, zakaj se ga udeležiti. Vabimo vas, da s svojimi sledilci delite dogodek 7. Triglav tek na Facebooku, kjer objavljamo vse pomembne informacije o teku, ter kdaj in kje bodo potekali skupinski treningi. Ali sami že trenirate? Delite in širite s svojimi sledilci tekaško vzdušje z objavo na Instagramu ter jo označite s #triglavtek.

 

Sklenili ste zavarovanje AO, s kaskom ste poskrbeli za avto, ali ste pomislili tudi na zavarovanje voznika? Preberite, kaj krije zavarovanje AO+ in zakaj ga nezgodno zavarovanje ne more nadomestiti.

 

Zemeljski plin je priljubljen energent za kuhanje, ogrevanje prostorov in ogrevanje sanitarne vode. Ali veste, kako ravnati, če zaznate uhajanje plina?

 

Vzdrževanje in zaščita programske opreme oziroma računalnika zahtevata nenehno pozornost. Kljub temu se lahko zgodi, da »zašteka«. V takih primerih vam lahko pomaga zavarovanje računalniške asistence.

 

Ste predan planinec ali občasen pohodnik? Vabimo vas, da oddate svoj glas za naj planinsko pot. Prejšnji mesec smo v okviru naše družbeno odgovorne akcije Očistimo gore zbrali lep kup predlogov, tokrat pa vas vabimo, da izmed teh izberete in glasujete za tisto planinsko pot, ki je vam najbolj pri srcu. K temu povabite tudi svoje sledilce.

 

 

 

Vabljeni v Triglav Lab, digitalni center Zavarovalnice Triglav, kjer se lahko seznanite z  novimi storitvami in idejami. Simulator varne vožnje, virtualno izkušnjo, kako poteka reševanje iz avtomobila ob hudi prometni nesreči, simulator potresa … je le nekaj zanimivih razlogov za obisk.

 

Računalniški kriminalci ne napadajo zaradi pozornosti, pač pa zaradi materialnih koristi. Poučite se, kje so ranljive točke vašega digitalnega življenja, kako ravnati z gesli, zakaj je pomembno posodabljati protivirusne programe in kako zaščititi podatke.

 

Ne le, da narašča število računalniških incidentov, povišujejo se tudi odškodnine, ki jih računalniški kriminalci zahtevajo za povrnitev podatkov. Poleg obveznih zaščitnih ukrepov lahko za svoje podatke na elektronskih napravah zdaj poskrbite tudi z zavarovanjem kibernetske zaščite.

 

Kaj narediti v soboto zvečer, ko se zamaši odtok? Preverili smo možnosti z dvema mojstroma vodovodnima inštalaterjema. Kaj pa lahko naredite preventivno, da do zamašitev ne bo prihajalo? Preberite tudi to.

 

Za konec pa vas naj vas in vaše sledilce povabimo, da oddate svoj predlog za najlepšo planinsko pot. Ste vedeli, da imamo v Sloveniji imamo kar 10.000 km urejenih in označenih planinskih poti? Letošnjo sezono v okviru naše družbeno odgovorne akcije Očistimo naše gore v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije izbiramo najlepšo.

 

 

 

Cenetu Prevcu se po izteku skakalne sezone dogajajo neobičajne stvari: pred časom so ga namreč gasilci rezali iz avta. Kaj točno se je dogajalo, si lahko ogledate na tej povezavi, v posebnem 360-stopinjskem video posnetku pa še, kako reševanje izgleda skozi oči voznika in skozi oči gasilcev.


Vabimo vas, da pomagate širiti preventivno sporočilo akcije bodisi tako, da delite katero od zgoraj navedenih vsebin, ali pa katero od Cenetovih objav na Twitterju ali Facebooku, da skupaj dosežemo čim več ljudi.

 

 

 

Vas je kdaj zanimalo, kako potekajo testi trčenj in varnosti avtomobilov? Kaj bi povedale lutke, ki sodelujejo v testiranju konzorcija Euro NCAP, o trku, poškodbah in varnosti v vozilih? Preberite hipotetičen intervju z eno izmed testnih lutk.

 

Nikoli ne najdete ključa? Morda je to rešitev za vas. S strokovnjakom s portala Tehnozvezdje smo preverili, kaj je pametna ključavnica, kako se uporablja in kako varna je.

 

Mladim delo in služba ne pomenita več tega, kar sta pomnila starejšim generacijam. Kako razmišljajo mladi o svoji prihodnosti in kakšen bo trg dela? Kaj pa finančni vidik? Omenjene teme sestavljajo vsebino novega Naložbenika. Vabljeni k branju člankov, raziskave, testa in nasvetov. 

 

Ob koncu zimske sezone je treba doma pregledati in poskrbeti za ogrevalne naprave, streho in žlebove, dimnik …, ki so nam dobro služili skozi hladne dni. Spomladansko čiščenje lahko počaka, ta opravila pa ne smejo.

 

Ali znate reagirati, ko vas intervencijsko vozilo prosi za prednost? Upoštevajte nasvete, ki so jih podali gasilci, ter si oglejte posnetek, kako je upravljati 13-tonsko vozilo na nujni vožnji.

 

Da se bomo lahko veselili z vami in vam čestitali, pa nas ob svojih uspehih na družbenih omrežjih označite tudi vi!