"Bil je božični večer. Otroci in mož so na kavču zaspali, jaz sem se odpravila v klet po darila. Ko sem se vračala, sem zagledala čudno oranžno svetlobo... Na mizi sem zagledala goreč venček. Ogenj je segal že do stropa." Tako se božičnega večera pred nekaj leti spominja Laura Črnigoj. V predprazničnem času zgodbe, kot je njena, sploh niso tako redke. V videu si oglejte, zakaj zagori adventni venček in kako lahko preprečite, da bi se doma iz tega razvil požar.

Kako pomemben je v resnici vitamin D? Zelo. Zato preverite, kako ga lahko pridobite tudi pozimi. Po nasvet o prehranskih dopolnilih pa raje obrnite na zdravnika.

Kako se ob organiziranju poroke izogniti nezgodam s prstani, cvetjem, obleko, torto in doto? Preberite 8 nasvetov v članku. Želite še več? Naročite našo revijo o poroki.

Varno ni nujno tudi dolgočasno in počasi. Preberite izbor najboljših nasvetov za varno pot v najrazličnejših prometnih situacijah.

Še več nasvetov za varno vožnjo pa lahko najdete na portalu Vozim se. V mesecu decembru smo pripravili članka o krožiščih in novih prometnih znakih.

Že krožišča so za nekatere voznike trd oreh. Kaj pa trubo križišča? Preberite vse, kar morate vedeti o krožiščih, da vas noben ne bo zmedlo. 

Cestnoprometni predpisi in prometna infrastruktura se spreminja hitreje, kot si mislimo. Preverite 5 prometnih znakov, ki jih po novem lahko srečamo na naših cestah.

 

Bi sprejeli izziv in se na podali na ponovitev izpitne vožnje?  V vaš avto bo prisedel učitelj vožnje, ki bo spremljal, kako vozite - kot na pravem vozniškem izpitu, na koncu pa podal oceno vožnje. Vas zanima, kako sta se odrezala Atmosferca Ciril Komotar in Saša Kapetanovič? Preverite!

Vas zjutraj prebudi pokanje in šumenje v radiatorju? Se morda sprašujete, zakaj se radiator noče ogreti v celoti? Kaj, če je v njem zrak, ali celo, če se pod ventilom nabira lužica? Preberite, kako se lahko se lotiti vseh tegob z radiatorji.

Nenadne zdravstvene težave, kot so slabost, omedlevica ali celo srčna kap, lahko presenetijo tudi za volanom. Kako ravnati, če se vam to zgodi kot vozniku ali sopotniku?

Ni mogoče biti ves čas močan, je svoje pretresljivo srečanje z bližino smrti opisala mama dveh hčera. Kako se spoprijeti z dejstvom, da je umrljivost del življenja?

Ne pomeni vsaka utrujenost težav s ščitnico, velja pa tudi, da se težave s ščitnico ne kažejo le kot utrujenost. Preverite, kateri so znaki prekomernega ali prešibkega delovanja ščitnice.

 

 

Potrebujete nasvet, pa ne marate guglanja? Saj veste, da na našem portalu Vse bo v redu poskušamo odgovoriti na marsikatero vprašanje o varnosti in vsakodnevnih težavah. Vabimo vas, da vsebine z našega portala delite tudi s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Skupaj s povezavami smo pripravili kratke povzetke, ki jih lahko neposredno prekopirate v objavo. Ob deljenju se bo povezava aktivirala, vi pa nas ne pozabite označiti: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup. Označite pa nas tudi v objavah z vašimi uspehi, da vam bomo lahko čestitali.

Le nekaj minut intenzivne nevihte ali neurja je dovolj, da nastane nevaren hudournik ali kanalizacijski jaški več ne uspejo požirati vse vode. Preverite, kako lahko v primeru nenadnih poplav ublažite škodo doma ali na avtu.

Odgovornost, delo in še več dela. Kaj pa zdravje? Preberite, kaj so povedali podjetniki, ki so se soočili z težkimi zdravstvenimi preizkušnjami, in zdravniki, ki se ukvarjajo z boleznimi, ki pogosto prizadenejo vodilne delavce.

Smisel ukvarja s športom ni v zmagovanju, pač pa je šport dragocena šola za življenje. Ena izmed lekcij je tudi počitek in potrpežljivost, ko se mora otrok po poškodbi za določen čas odpovedati treningu. Kakšna je pri tem vloga staršev in trenerjev?

Kakšne bodo prednosti in kakšne pomanjkljivosti ter kaj je resnica in kaj laž o novi generaciji mobilnih omrežij 5G?

Življenjska doba psa je krajša in vsak, ki ima psa, se bo moral soočiti s tem, da bo prišel čas za slovo. V članku najdete odgovore na vprašanja, ali uspavati psa ali ne, kako je s pokopom in kdaj je pravi čas za novega štirinožnega prijatelja.

 

 

Ali bo zamenjavi zavarovalnice ohranite isti premijski razred? Ali se bonus – malus lahko prenese na otroka? Kako je z bonusom pri avtomobilih na lizing? Vsa vprašanja in odgovori o premijskih razredih in sistemu bonus – malus na enem mestu.

»Žal mi je, da na zavarovalnico nisem poklical takoj, ko se je zgodilo,« je povedal Rok Marguč potem, ko si je s klicem na Zdravstveno točko pot do okrevanja po poškodbi močno skrajšal. Njegova zgodba je lahko tudi vaša.

O stresu se med menedžerji veliko govori, a le malokdo ga vzame resno. Rešite test in preverite, v katero od treh skupin glede na nagnjenost k stresu spadate ter kaj lahko naredite, da bo stresa v vašem življenju manj. Svetuje psihologinja Katarina Veselko.

Ali gre ljubezen tudi skozi denarnico? Odločitev za skupno prihodnost prinese tudi razmislek o načrtovanju financ in prav o tem lahko berete v novi številki spletne revije o upravljanju osebnih financ Naložbenik.

Potrebujete motivacijo za tek ali rekreacijo? Preverite in sledite tem sedmim Instagram profilom in zagotavljamo vam, da boste tekaške copate obuli še z večjim veseljem. P.S.: Ali že spremljate profil @triglavtek?

 

 

Se vam zdi, da preveč časa prebijete za zasloni? Pri digitalnem odvajanju vam lahko pomagajo nekatere preproste odločitve. Za tiste, ki jim to ne zadostuje, pa je Matjaž Ropret predstavil nekaj mobilnih aplikacij.

Strah ob najemu kredita je normalen. Lažje pa bo, če se na ta korak dobro pripravite. Katere dejavnike morate vzeti v razmislek?

 

Selitev je naporna tako psihično kot fizično. Preberite zapis, kako je, če se seliš nepripravljen, in preverite nekaj nasvetov selitvenega servisa.

Triatlon je velik preizkus za telo in duha. Se tudi vi spogledujete z njim? Miro Kregar svetuje veliko mero premišljenosti.

Kar 230.000 uporabnikov po svetu se je lahko maja 2017 zaradi napada virusa WannaCry le zjokalo. Čeprav so mediji poročali predvsem o prekinitvi dela v nekaterih javnih službah in večjih podjetjih, pa so taki kibernetski napadi še bolj nevarni za majhna in srednja podjetja. Preberite, zakaj.

 

 

Na našem portalu Vse bo v redu smo spet pripravili obilo dobrih nasvetov. Vabimo vas, da jih delite s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. Skupaj s povezavami smo pripravili kratke povzetke, ki jih lahko neposredno prekopirate v objavo. Ob deljenju se bo povezava aktivirala, vi pa nas ne pozabite označiti: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup. Označite pa nas tudi v objavah z vašimi uspehi, da vam bomo lahko čestitali.

Mlade generacije se ponovno ogrevajo za počitnice s prikolico. Kaj morate vedeti, preden prikolico pripnete na avto? Preberite nasvete, ki jih je pripravil Jure Gregorčič, in si oglejte posnetke, kako s prikolico varno voziti, zavirati, prehitevati …

Ne zgledujte se po super ljudeh, ki se hvalijo, da potrebujejo le 5 ali 6 ur spanja na noč. Kronično pomanjkanje spanja je lahko nevarno.

Nihče ni popolnoma pripravljen na vse, kar ga čaka pred nakupom hiše ali stanovanja. Tukaj so ključni koraki, ki jih je treba prehoditi, preden dobite ključe novega doma.

Tečete? S čim meriti razdaljo, utrip, lokacijo, korake …? Vse o prednostih in slabostih zapestnih ur, zapestnic in telefonov.

Življenjsko zavarovanje za primer smrti boste najlažje in najhitreje sklenili, če ste popolnoma zdravi. Toda tudi kronični bolniki in invalidi se lahko zavarujejo.

 

 

Preseliti se v nov dom je eden najlepših dogodkov v življenju, z njim pa je povezanih veliko skrbi in nemalo tveganj. Zato smo za glavno pomladno temo na našem svetovalne portalu Vse bo v redu izbrali selitev. V poglobljeni zgodbi Na svoje smo pripravili številne napotke, kaj naj šteje ob iskanju nepremičnine, ter predstavili vse korake in postopke pred in med nakupom. Nov dom pa predstavlja tudi odgovornost, zato preberite tudi, kako je z zavarovanji.

Vabimo vas, da našo novo poglobljeno zgodbo delite s svojimi sledilci na družbenih omrežjih kot tudi, da delite druge aktualne teme, ki smo jih skupaj s povezavami nanizali v nadaljevanju. Ob deljenju se bo povezava aktivirala, vi pa nas ne pozabite označiti: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup. Označite pa nas tudi v objavah z vašimi uspehi, da vam bomo lahko čestitali.

Preverite, katere popuste lahko pridobite ob sklepanju avtomobilskih zavarovanj. Po novem tudi za varnostne in asistenčne sisteme.

Krčne žile niso le lepotna pomanjkljivost, saj vensko popuščanje lahko privede do resnih zapletov. Jih lahko preprečite ter kakšne so možnosti zdravljenja?

 

Če si samostojni podjetnik plačuje minimalne prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ne more računati na dostojno pokojnino. Da je do upokojitve še daleč, ni dober izgovor. Kako narediti varčevalni načrt?

 

Prenosni računalniki, tablice, pametni telefoni, bralniki … mnogo naprav je odvisnih od baterije. Kako jo vzdrževati, da bo dolgo služila svojemu namenu

 

 

Tukaj je nov izbor vsebin s portala Vse bo v redu, kjer objavljamo članke o kvaliteti bivanja in varnosti. Upamo, da so nasveti koristni in vredni upoštevanja tako za vas kot za vaše sledilce na družbenih omrežjih.

Kot je že v navadi, vas tudi tokrat vabimo k deljenju naših vsebin. Pripenjamo izbor člankov s povezavami. Ob deljenju se bo povezava aktivirala, vi pa nas ne pozabite označiti: na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup. Označite pa nas tudi v objavah z vašimi uspehi, da vam bomo lahko čestitali.

Eni ga obvladajo z levo roko, drugi mečkajo, tretji se ga sploh ne lotijo. A bočno parkiranje ni nič strašnega, le vaja je potrebna, pravijo Jure Gregorčič in inštruktorji na AMZS, ki so pripravili tri posnetke z nasveti in opozorili.

Tečete, smučate, morda trenirate še kaj. Mislite, da je to dovolj? Ne pozabite krepiti tudi mišic trupa, saj stabilen trup pomeni manj poškodb in boljšo držo.

 

Se je nabralo že preveč gesel za različne spletne račune? Preberite, kako si lahko pomagate.

S ključi novega doma pride tudi skrb za varnost. Pojasnjujemo, kako je z zavarovanji za vaš stari in novi dom.

Bolezen ali poškodba lahko življenje obrneta na glavo. Bolniška odsotnost, dolgotrajno zdravljenje, mnogi potrebujejo dodatno nego. Kako lahko pomaga zavarovanje za primer hujših bolezni in poškodb?

 

Kako kot vozniki ravnate v primeru zadrge? Preverite, kaj so povedali vozniki v anketi in kaj v primeru zoževanja pasov pravijo pri policiji in AMZS.

Le s skrbno določeno višino zavarovalne vsote življenjskega zavarovanja boste lahko zagotovili finančno varnost vašim najbližjim. Kako jo izračunati?

Ne obtožujte se, če vam prvič ni uspelo prelomiti s kajenjem. Poskusite znova – z desetimi učinkovitimi nasveti.

Vzajemni skladi omogočajo fleksibilno varčevanje s solidnimi donosi, zato so primerna oblika varčevanja tudi za dodatno pokojnino. Preverite, kako in kje lahko začnete.

Vsako zavlačevanje ob možganski kapi pomeni več uničenih možganskih celic. Zato se kap naučite prepoznavati in hitro ukrepati.

Predstava veselega pričakovanja je eno, kar pride z nosečnostjo in rojstvom otroka, pa v veliko primerih nekaj drugega. O treh pogostih zmotah so spregovorili ginekologija, babice in mladi starši.