Se ob sklepanju splošnega kaska sprašujete, ali je ta dovolj in če zraven potrebujete še kombinacije delnega kaska? V članku lahko preverite, kakšne so prednosti in različne možnosti delnih kombinacij, saj samo s splošnim avtomobilskim kaskom nimate povsem enakega kritja.

Menite, da vaš dom ni v neposredni nevarnosti zaradi morebitnega potresa? Kaj pa, če potres povzroči škodo na plinski napeljavi, zaradi česar lahko v vašem domu pride do požara? Preberite več o tem, kaj vključuje potresno zavarovanje in kakšne so njegove posebnosti.

 

Epidemija novega koronavirusa je na glavo obrnila življenje, kot smo ga poznali. Morda se ravno zaradi novih razmer sprašujete, ali potrebujete razširitev kritja življenjskega zavarovanja in kako ravnati s svojimi naložbenimi zavarovanji. Preverite odgovore. 

 

Selitev v novi dom je velik projekt, v katerega so vključeni prav vsi člani družine. Potrebno je veliko načrtovanja, pakiranja in prilagajanja na novo okolje, kar je otrokom lahko še posebej težko. V ta namen smo pripravili nasvete, ki jih lahko delite z vašimi najmlajšimi in jim tako proces selitve nekoliko olajšate.

 

Že tretje leto zapored izbiramo tudi naj planinsko pot. Vabimo vas, da glasujete za svojo favoritko, mi pa bomo markacistom, ki skrbijo za pot, ki bo postala Naj planinska pot 2020, namenili sredstva za obnovo.

 

 

 

Delo ter učenje na daljavo sta v zadnjem času postala nova realnost. Na srečo imamo danes veliko možnosti za digitalno povezovanje s svetom, a pri uporabi tehnologije ne smemo pozabiti na možne nevarnosti. Preverite nasvete za pametno, predvsem pa varno uporabo spleta med epidemijo.


Neprilagojena hitrost vožnje je razlog za vsako osmo prometno nesrečo v Sloveniji. Kaj pa so vzroki, da Slovenci vozimo hitreje, kot dovoljujejo cestnoprometni predpisi oziroma prometne situacije, v katerih smo se znašli? Preverite nekaj najpogostejših razlogov.


Če imate otroke in ste v teh dneh primorani svoje delo opravljati od doma, potem ste se zagotovo že srečali z izzivi, ki ga prinaša vsakodnevno usklajevanje šole, službe, hišnih opravil in varstva otrok. Preberite nekaj nasvetov, kako se spoprijeti s karanteno z otroki, da bo vsem lažje. Našli boste tudi ideje in nasvete, ki jih je za vaše otroke pripravil Kuža Pazi.


Strah, ki se je razširil po vsem svetu zaradi sprememb, ki jih je povzročil novi koronavirus, vdira tudi v domove in v svojo pest pa lahko dobi tudi vas in vaše najbližje. Preberite kaj lahko storite, da ohranite ali zgradite svojo psihološko odpornost.


Če čas karantene, ko smo vsi primorani ostati doma, izkoriščate za prenovo doma, potem je dobro, da poznate uporabne nasvete za lep, a tudi varen dom. Preverite kaj smo ugotovili med raziskovanjem nevarnih idej za notranje opremljanje doma in kakšne rešitve smo našli za zagotavljanje večje varnosti.


Ker se bo počasi vrnilo vrvenje na pločnike in skupne površine, nas zanima, kako vi ocenjujete sobivanje med pešci, kolesarji, skiroisti in vsemi novimi oblikami mikromobilnosti? Ker je raziskav na to temo malo, smo pripravili anketo in vas vabimo k sodelovanju.

 

 

 

Vas skrbi, kako v času epidemije urediti vse potrebne stvari glede zavarovanj, kako prijaviti škodo in kam nasloviti različna vprašanja? Preberite naše odgovore in ostale koristne informacije, ki jih ves čas tudi posodabljamo.

Tudi vam v dneh, ko smo vsi doma in delamo ter se šolamo preko različnih digitalnih kanalov, primanjkuje kakšna dodatna prosta elektronska naprava? Mogoče je čas, da malo pobrskate po predalih in preverite, če se tam morda ne skriva kakšen odslužen, a še vedno delujoč pametni telefon. Če ga najdete, si lahko pomagate z nasveti Marjana Kodelje, kako ga lahko pametno uporabite.


Delate od doma, vmes pa preverjate še domače naloge, pomagate pri razlagi snovi, kuhate, pazite na otroke…in poskušate ohraniti mirno kri ter vse opraviti čim bolje? Preverite 10 nasvetov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju mirnih živcev, najdete pa lahko tudi kakšno idejo za preživljanje prostega časa doma.


Ste ponosni lastnik štirinožnega kosmatinca in imate v teh dneh več časa, ki ga lahko namenite svojemu ljubljenčku? Zbrali smo nekaj enostavnih trikov za pse, ki jih lahko počnete doma in z njimi polepšate dni sebi ter tudi svojemu ljubljenčku.


Ali ste zaradi trenutnih razmer primorani delati od doma? Da bo delo v domači pisarni potekalo karseda produktivno, prijetno in brez negativnih posledic, smo za vas pripravili nekaj nasvetov o tem, kako poskrbeti za ustrezno delovno okolje.


Če te dni preživljate doma in ste zdravi, lahko svoj čas izkoristite za to, da svoj dom pripravite na prihod pomladi. Preverili smo, na kaj morate biti pozorni, ko se lotevate spomladanskih vzdrževalnih del okoli svojega doma.

 

Po ogledu tega posnetka vam bo jasno: olja nikoli ne gasite z vodo. Še bolje pa bo, da vedno poskrbite za varnost, ko se vrtite okrog štedilnika.

Električni skiro je hiter in praktičen. Lahko pa je tudi nevaren. Kaj krije zavarovanje?

Medtem ko so podatki, ki se nahajajo v vašem zdravstvenem kartonu, seveda vaši, pa sam zdravstveni karton ni vaša last. Ali veste, kakšne so vaše pravice in obveznosti v zvezi z zdravstvenim kartonom?

Odgovorno ravnanje z denarjem ni nujno povezano s starostjo. Vas zanima, kakšna je vaša finančna starost? Rešite test.

Največ grešimo v krožiščih in križiščih. Preverite rezultate prve serije akcije Ponovno na izpitno vožnjo in spremljajte portal vozimse.si, da boste obveščeni o novi seriji voženj.

Vozilom na interventni vožnji se nekateri vozniki ne umaknejo iz principa, drugi vozniki se zmedejo. Ali znate ravnati hitro in ustrezno ob srečanju z interventnim vozilom? Prevrite v testu.