Veste, katera so najbolj prodajana zavarovanja in zakaj? Preverite v članku, kjer pojasnjujemo tudi, kdaj vam lahko pridejo prav.

Ste samozaposleni ali mikropodjetnik? Potem za svoje delo potrebujete predvsem računalnik in dostop do spleta. A če se vaši elektronski opremi kaj zgodi, lahko to hitro ogrozi vaše delo, zato jo čim bolje zaščitite in zavarujte.

Poplava, požar, potres, zemeljski plaz … Veste, katere nevarnosti ogrožajo vaš dom? Preverite s testom in ugotovite tudi, katero zavarovanje za dom potrebujete.

Se v prostem času radi odpravite na kolo? Da je ob tem na glavo vedno pametno nadeti čelado, najbrž veste. Pa veste, zakaj je bolje, da je to full-face čelada? Kakšne so njene prednosti?

Vozite z DRAJV-om? Sodelujte v anketi in pomagajte izboljšati uporabniško izkušnjo.

Vse višje cene energetikov se v zadnjih mesecih poznajo tudi na položnicah. Matjaž Ropret iz Tehnozvezdja svetuje, kako lahko s preprostimi ukrepi in s pomočjo tehnologije prihranite pri porabi in stroških elektrike.

Sirena, utripajoče svetilke in podobne svetlobne oznake na vozilih imajo svoj pomen. V članku preverite, kaj posamezna oznaka pomeni in kako nanjo pravilno odreagirati.

 

Slika, ki vsebuje besede besedilo, znak

Opis je samodejno ustvarjen

 

 

 

Ste opraskali parket ali pa je zaradi starosti pobledel? Z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov za obnovo lahko parketu povrnete prvotni sijaj in mu z rednim vzdrževanje podaljšate življenjsko dobo.

Razmišljate o nakupu električne zobne ščetke, ker naj bi bila ta boljša za vaše zobe? Pa je res? Preverite v članku.

 

Nekateri ste bolj za pse, drugi za mačke, vsi pa zagotovo želite poskrbeti za varnost svojih domačih ljubljenčkov. Tokrat pojasnjujemo, kdaj vse vam je lahko v pomoč zavarovanje mačk in v katerih primerih ga lastniki mačk največkrat koristijo.

Katere lastnosti električnih vozil vplivajo na promet in na prometno varnost? Preverite v članku in v nagradni igri, ki traja do 31. 10. 2021, osvojite vožnjo s Teslo.

V prihodnje bomo na naših cestah lahko srečali nov prometni znak, ki označuje začetek območja za preizkušanje avtomatiziranih vozil. Ali veste, čemu je pravzaprav namenjen?    

Iščete način, kako v svoje podjetje privabiti najboljše kadre, jih zadržati in jim pokazati, da jih cenite? Ena od možnosti je sklenitev kolektivnega življenjskega zavarovanja. Preverite, kakšne prednosti prinaša vam in kakšne vašim zaposlenim.
Če doma zagori, je treba le 5 do 10 minut, da se vnamejo vsi vnetljivi materiali v prostoru. To vam lahko pomagajo preprečiti
javljalniki požara, ki vas na nevarnost opozorijo takoj ob nastanku. Kako pa jih pravilno namestiti?

 

   

 

 

Že deveto leto zapored s projektom Mladi upi podpiramo mlade športnike, umetnike, znanstvenike in para-športnike na poti do uspeha. Če tudi vi poznate talentiranega mladostnika med 16. in 20. letom, ga povabite, da se prijavi na razpis Mladi upi 2021.

Jesen poleg pisanih barv prinaša tudi bolj pestre in zahtevne razmere na cesti. Dež, megla in spolzko vozišče lahko precej otežijo vožnjo, zato s testom preverite, kako dobro ste pripravljeni na izzive jesenske vožnje.

Se v nove storitve in aplikacije pogosto prijavljate s Facebook, Apple ali Google računom? Čeprav je to hitro in enostavno, je takšna uporaba obstoječih računov lahko tudi tvegana. Marjan Kodela iz Tehnozvezdja pojasnjuje, kako, in svetuje, kako poskrbeti za varnost.

 

Ste letos tekli z nami na 9. Triglav teku ali pa navijali za tekače? Vabimo vas, da si ogledate nekaj zabavnih utrinkov, ki smo jih zbrali v članku in v videu. Svoje mnenje o dogodku, pohvale in predloge pa lahko delite v anketi.

 

Agility, rally obedience, mantrailing … Se vaš pes ukvarja s katerim od pasjih športov? Redna športna aktivnost ima za vašega psa pa tudi za vas številne prednosti, poleg tega pa je odlična popestritev pasjega vsakdana.

 

Ali veste, kaj se zares dogaja z avtomobilom, ko zapeljete v ovinek? Kaj lahko storite, da pri tem ohranite nadzor in kako vam je pri tem lahko v pomoč vaš pametni telefon? Pojasnila in nasvete najdete v članku.  


Čeprav se prvi šolski mesec šele končuje, šolarji že komaj čakajo naslednje počitnice in sprašujejo, kdaj bodo. Da jim boste znali odgovoriti, v članku preverite koledar počitnic za to šolsko leto in nekaj zabavnih nasvetov, kako jih preživeti.

 

 

Otroci so ena najbolj ranljivih skupin v prometu. Ped novim šolskim letom, ko bodo šolarji vsakodnevno opravljali pot do šole in domov, preverite, katere so tiste nevarne situacije, na katere morate biti pozorni tako starši, ki otroka učite o varnem ravnanju v prometu, kot vozniki.

Radi kuhate? Se vam v kuhinji radi pridružijo tudi vaši najmlajši? Poleg najljubših receptov je pomembno, da otrokom predate tudi znanje o varnem rokovanju s hrano in pravilni pripravi. S testom se prepričajte, kako dobro gre to vam.

Se tudi vi srečujete z izzivom, kam investirati denar, da ne izgublja realne vrednosti? Zakaj so ta trenutek privlačna možnost vzajemni skladi? Njihove prednosti in način vlaganja v članku pojasnjuje finančni svetovalec.

Če iščete idejo za prvega domačega ljubljenčka za svojo družino, so dobra izbira mačke, saj so precej samostojne. Nekaj pasem mačk, ki se še posebej dobro razumejo z otroki, smo zbrali v članku.
Veste, katere avtomobilske škode vam lahko povzročijo največ stroškov in skrbi? Zbrali smo ji v članku, v katerem pojasnjujemo tudi, katera zavarovanja jih krijejo.

Okvare sluha so vedno pogostejše, vzroki zanje pa zelo različni. Kako prepoznati začetno izgubo sluha in kdaj je čas, da poiščete pomoč? Je možno naglušnost odpraviti? O tem smo povprašali specialista otorinolaringologije.

Se vam je pred kratkim pridružil nov pasji družinski član ali pa še odštevate dni do njegovega prihoda? V pomoč pri vzgoji in negi pasjega mladička so vam nasveti v brezplačnem priročniku Dobrodošel, pasji mladiček!

Triglav tek je več kot le športni dogodek. Poleg tekaške izkušnje prinaša tudi pravo mero zabave in sprostitve. Vabimo vas, da se nam na 9. Triglav teku, ki bo 11. septembra, pridružite tudi vi in k prijavi spodbudite še svoje sledilce.

 

 

Si želite psa, a živite v stanovanju in zato ne veste, katero pasmo izbrati? Zbrali smo 6 majhnih pasem psov, ki ne puščajo veliko dlake in bodo z vami z veseljem uživali tudi v stanovanju.

Če boste kupili ali posvojili psa, ali pa ga morda že imate, ga je dobro tudi zavarovati. V primeru zdravstvenih težav ali pa če pes povzroči škodo, lahko namreč hitro nastanejo tudi visoki stroški. Preverite, kako vam takrat pomaga zavarovanje psa.

Najbolj pogosta škoda, ki doleti jeklene konjičke, so trčenja. Katere pa so ostale najpogostejše avtomobilske škode? Najdete jih v članku, poleg nasvetov, kako poskrbeti, da bo škodo krila zavarovalnica.


Topli in sončni poletni dnevi so kot nalašč za družinske kolesarske izlete. Nekaj predlogov izletov, ki so primerni tudi za otroke, smo s pomočjo Saše Kapetanoviča zbrali v članku.

Pričakujete otroka ali poznate koga, ki ga? Bodočim mamicam lahko že v času nosečnosti veliko skrbi povzroča misel na dojenje, zato je dobro, da se o tem čim bolje informirajo. V pomoč so vam lahko tudi nasveti strokovnjakinj v članku in webinarju.

Se boste letos na dopust v tujino odpravili z avtomobilom? Ker čez mejo veljajo drugi cestnoprometni predpisi, s testom preverite, kako dobro jih poznate in se izognite prekrškom ter kaznim.

 

Vabimo pa vas tudi, da se prijavite na 9. Triglav tek in k prijavi spodbudite tudi svoje sledilce.

 

 

Bi radi preverili, če bi tudi zdaj še naredili vozniški izpit? Se s prijateljem pogosto prerekate, kdo je boljši voznik? Prijavite se na Ponovno na izpitno vožnjo 3.0 in preverite.  

Se ob načrtovanju letošnjega dopusta sprašujete, kaj vse krije vaše turistično zavarovanje, kako ravnati, če v tujini zbolite, in kaj lahko storite, če se morate z dopusta ali potovanja vrniti predčasno? Odgovarjamo v članku.

Zdravje in dobro počutje sta odvisna od številnih dejavnikov. Veste, kako se posvetiti sebi in zgraditi trdne temelje zdravja? Ugotovite s testom in preverite tudi nasvete strokovnjakov. 

Si zaradi narave svojega dela ne morete privoščiti, da bi bili na dopustu dlje časa nedosegljivi? Marjan Kodelja svetuje, kako poskrbeti, da bo prenos podatkov tudi v tujini varen, podatki dostopni le vam, naprave pa zaščitene?

Če se boste na dopust letos odpravili z avtomobilom, je pomembno, da je ta ustrezno vzdrževan in varen. Preverite 7 osnovnih korakov za vzdrževanje avta, ki jih mora poznati vsak voznik.

Pripravljamo nasvete o zavarovanju mačk in drugih živali, zato vas vabimo k reševanju kratke ankete. Vaši odgovori nam bodo pomagali razumeti, kaj vas zanima v povezavi s tem in kakšne vsebine bi vam prišle prav.
 

Otroci so raziskovalci, veliko pa se naučijo skozi igro, pri čemer jih želite starši gotovo spodbujati. Pa veste, pri katerih vsakdanjih aktivnostih se otroci najpogosteje poškodujejo in kako to preprečiti? Preverite s testom.

Vabimo pa vas tudi, da se prijavite na 9. Triglav tek in k prijavi spodbudite tudi svoje sledilce.

 

 

Razmišljate, da bi se vaši družini kmalu pridružil še pasji član? Potem imate na voljo dve možnosti – psa lahko kupite ali pa ga posvojite iz zavetišča. Razlike med njima pojasnjujemo v članku.

Pumptrack je primeren za kolesa vseh velikosti, skiroje, rolke in rolerje, poleg tega pa lahko na njem uživajo tako otroci kot odrasli. Da bo vožnja varna in zabavna, preverite nasvete KD Rajd.

Kupujete nov avto in se zaradi velike izbire sprašujete, s katerimi asistenčnimi sistemi opremiti svoje vozilo? Odgovarjamo v članku in pojasnjujemo, koliko popusta vam lahko asistenčni sistemi prinesejo pri zavarovanju. 

Povezane naprave omogočajo več udobja in lahko povečajo varnost vašega doma. V pomoč pri izbiri pametnih elementov za vgradnjo v vaš dom so vam lahko nasveti Matjaža Ropreta iz Tehnozvezdja.

 

Delo od doma je v zadnjem letu za mnoga podjetja in posameznike postalo nuja in se bo v določeni meri zagotovo obdržalo. Preverite nasvete, kako lahko poskrbite, da bo delo od doma varno in produktivno.

Veste, kater podatke vsebuje vaša zavarovalna polica in zakaj je tako pomemben dokument? Jo morate vedno hraniti v tiskani obliki ali je dovolj elektronska verzija? Odgovarjamo v članku.


Bi znali prepoznati znake srčnega infarkta in ustrezno ukrepati? Veste, kateri dejavniki povečujejo nevarnost za njegov pojav in kako lahko to zmanjšate? V pomoč so vam lahko nasveti strokovnjakov.

Vabimo pa vas tudi, da se prijavite na 9. Triglav tek in k prijavi spodbudite tudi svoje sledilce.

 

 

Boste kupili avtodom ali pa morda razmišljate le o najemu? Pripraviti se morate tudi na nove vozniške izzive, v pomoč pri premagovanju le-teh pa so vam lahko nasveti Jureta Gregorčiča.

Tudi vaš dom krasijo umetnine? Z napotki Moderne galerije poskrbite, da jih boste ustrezno razstavljali in hranili, z našimi nasveti pa jih tudi zavarujte.

Pričakujete otroka? V pomoč pri pripravah na porod, dojenje, skrb za novorojenčka in ostale izzive starševstva so vam lahko nasveti izkušenih strokovnjakov.

Zaradi negotovih razmer, pritiskov in stresa v zadnjem letu, je izgorelost še toliko bolj prisotna. O vzrokih, znakih ter načinu zdravljenja izgorelosti smo se pogovarjali s psihoterapevtko Tino Bončina, dr. med.

Pogosta zmota glede življenjskega zavarovanja je, da ga potrebujejo le tisti, ki imajo visoke finančne obveznosti in bližnje, ki so od njih odvisni. Preverite, zakaj to ne drži in kdaj vse vam je lahko v pomoč.


Veste, katere so tiste lastnosti, ki elektronsko napravo naredijo trajnostno? Kakšne pa so prednosti takih naprav za okolje in za uporabnika? Odgovarja Marjan Kodelja iz Tehnozvezdja.

Vabimo pa vas tudi, da se udeležite digitalnih dogodkov v Triglav Labu. Prijavite se lahko na:

·         digitalno delavnico z Juretom Pribičevičem za bodoče in nove lastnike psov

·         digitalno delavnico o novodobnih oblikah mobilnosti in souporabi vozil

·         digitalno delavnico za motoriste o tehniki vožnje in novih tehnologijah.

 

 

Vabimo vas k stiskanju pesti za naše smučarske skakalce na FIS Svetovnem pokalu v smučarskih skokih 2021, ki bo v Planici. Svoje virtualno navijaško mesto si lahko zagotovite s prijavo na digitalno Zoom tribuno Planica 2021. Gremo naši!

Skupno preživljanje prostega časa je za otroke izjemno dragoceno, odličen način za to pa sta izdelava lutk in lutkovna predstava. Ustvarite jih lahko s pomočjo nasvetov Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Avtodom postaja vse bolj priljubljen način potovanja in preživljanja prostega časa. Če tudi sami razmišljate o nakupu, preverite nasvete za varno vožnjo, vzdrževanje in zavarovanje avtodoma.

Spoznajte, kako naši vrhunski športniki gledajo na življenje. Z njimi smo se pogovarjali o dogodkih, ki so zaznamovali njihovo življenje, o navdihu in tudi o življenjskih načrtih.

Neprimerna obutev lahko povzroča številne težave, predvsem s koleni, kolki in hrbtenico in še posebej, če se ob njeni uporabi ustvarjajo večje sile kot na primer pri športu. Preverite, kako izbrati pravo in kako preprečiti težave.

Kakšen je nov način spletnega nakupovanja, ki je v uporabi od začetka tega leta? Odgovarja Matjaž Ropret iz Tehnozvezdja in pojasnjuje, zakaj je nova metoda še varnejša. 

Ste spretni za volanom? Ali obvladate vožnjo v dežju, bočno parkiranje in veste, kako delujejo novejše avtomobilske tehnologije? Prepričajte se tako, da rešite naš test.

 

 

Po virtualnem navijanju v Planici in na Pokljuki, vas vabimo še k stiskanju pesti za naše deskarje na FIS Svetovnem prvenstvu v deskanju 2021, ki bo na Rogli. Svoje virtualno navijaško mesto si lahko zagotovite s prijavo na digitalno Zoom tribuno Rogla 2021. Kdor se prej prijavi, prej navija!

Ali vaša psička pričakuje mladičke? Nasvete, kako prilagoditi prehrano, kdaj in kolikokrat obiskati veterinarja ter kako prilagoditi sprehode pri breji psički, smo poiskali pri Kliniki Loka in Alfakanu.

Se vam pogosto spahuje in doživljate občutek napihnjenosti? Ste pogosto utrujeni in brez volje? Vzrok so lahko nepravilnosti v delovanju želodca. Preberite, kako jih prepoznate in preprečite.

Predstavljajte si, da vam sproščen sobotni večer ob filmu pokvari počena cev v kopalnici? Kako lahko v takem primeru takoj preverite, ali bo zavarovanje krilo nastalo škodo, in to tudi prijavite? Z digitalno poslovalnico i.triglav.

Si vaš otrok želi motor in bi se rad ukvarjal z motošportom? Če se ob tem sprašujete, kdaj in kako začeti, preverite nasvete Petra Kavčiča, ki pravi, da naj najpomembnejše vodilo ne bo starost otroka.

Tehnološki razvoj in raznovrstni pripomočki so naša življenja naredili lažja. Marjan Kodelja ob tem opozarja, da lahko tehnologija hitro postane nevarna, in svetuje predvsem, da ste pri uporabi zmerni.

Res znate pravilno uporabljati dolge luči in poznate različne omejitve hitrosti? Preverite v članku, kjer boste našli tudi nasvete, kako ste lahko še bolj strpni ter uvidevni za volanom.

 


Ste se pred kratkim razveselili prihoda novega psa ali pa še odštevate dni, ko se vam bo pridružil? Potem morate svoj dom nujno ustrezno pripraviti, da bo varen za novega pasjega člana in urediti še vrsto drugih stvari.

Še posebej v dneh, ko veliko časa preživite za raznimi ekrani, so vaše oči hitro preobremenjene. Kako pa lahko prepoznate težave z očmi pri sebi in pri otrocih in kako ukrepati, da se stanje ne poslabša prehitro?

Za nemoteno šolanje in delo od doma potrebujete dobro internetno povezavo. Marjan Kodelja iz Tehnozvezdja svetuje, kako lahko to zagotovite sami. Predvsem s pravilno postavitvijo brezžičnega usmerjevalnika.

Leto 2021 bo negotovo za številne samozaposlene. Če ste eden izmed njih tudi sami, so vam lahko v pomoč pri organizaciji dela in obveznosti tudi nasveti za samozaposlene v priročniku Svoboda Espe.

Bi znali pravilno ravnati in prijaviti škodo v prometni nesreči s tujcem? Kaj pa v primeru prometne nesreče z nezavarovanim vozilom ali pa če bi povzročitelj pobegnil s kraja nesreče? Preverite v članku.

Odpoved ledvic, rak, stres, anksioznost, depresija in izgorelost so hude bolezni, ki lahko za seboj pustijo dolgotrajne posledice. Najboljše preventiva je zdravo življenje. A v pomoč je lahko tudi Dodatno zavarovanje za hude bolezni.