DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD POMGRAD!

Šahovsko društvo Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:

Zadnjih pet novic:

• Rezultati junijskega šahovskega turnirja mladih šahistov
    V sredo, 29. 6. 2022 smo izvedli naš zadnji šahovski turnir v tem šolskem letu. Udeležili so se ga 3 tekmovalci in odigrali so turnir dvokrožno. Po dveh krogih so imeli vsi isti rezultat, zato so morali igrati še en dodatni krog, ki bi določil zmagovalca.

Ker pa so v zadnjem krogu imeli vsi ponovno enako število točk, mest nismo mogli določiti. Zato si vsi trije delijo 1. do 3. mesto.

Na turnirju so nastopili: Boris Jakšič Rengeo ter Lilit in Neva Mihoković.

Ker je bi to naš 5. in zadnji turnir v tem šolskem letu smo določili tudi skupnega zmagovalca.

V vseh turnirjih je imela največ 1. mest Lilit Mihoković. Lilit je tako postala šahovska prvakinja ŠD Pomgrad v skupini mladih šahistov.

• Rezultati turnirja mladih šahistov
    V ponedeljek, 25. 4. 2022 smo v šahovskem društvu Pomgrad izvedli turnir za mlade obiskovalce šahovskih srečanj. Tokrat se je trunirja udeležilo 6 tekmovalcev. Njihova igra kaže dober napredek in partije so bile napete.

Rezultati so sledeči:
    1. mesto: Boris Jakšič Rengeo
    2. mesto: Neva Mihoković
    3. mesto: Tai Šantavec

Sledijo: Aljaž Štivan, Natanael Marič in Irenej Marič.

Mentorica: Katarina Marič

• Rezultati šahovskega turnirja mladih šahistov
    V sredo, 23. 2. 2022 smo v šahovskem društvu Pomgrad izvedli turnir za udeležence šahovskih srečanj. Tokrat jih je nastopilo 6 in pomerili so se v 5 partijah. Boj za 2. - 4. mesto je bil napet, saj so se trije tekmovalci morali pomeriti ponovno. Vsi tekmovalci so prikazali dobro in zanimivo igro.

Rezultati so bili sledeči:
    1. mesto: Lilit Mihoković
    2. mesto: Neva Mihoković
    3. mesto: Boris Jakšič Rengeo

sledijo: Aljaž Štivan, Tai Šantavec in Mai Lan Bencik

• Kronika aktivnosti 2021
    V razdelku Kronika aktivnosti lahko najdete pregled doseženih rezultatov za leto 2021 in na koncu še 30 partij. Doseženi rezultati so slabši kot v preteklih letih, saj nismo osvojili niti enega naslova državnega prvaka, kar se je zgodilo v tem tisočletju samo enkrat in to leta 2004. Na ekipnih državnih prvenstvih smo osvojili tri druga mesta in dve tretji ter na posamičnih tri tretja mesta. Kljub temu smo na tekmovanju ŠZS za naj klub osvojili v absolutni konkurenci drugo mesto in med mladimi tretje mesto. Uvedli smo novo rubriko in sicer izbiro naj igralca kluba za leto 2021. Skupaj je bilo na državnih tekmovanjih aktivnih 46 domačih članov društva, kar je vzpodbudno. Najboljši bodo nagrajeni in najdete pregled vseh igralcev z osvojenimi točkami na osnovi predstavljene metodologije pod točko Č. Ostalo.
  • Državna prvenstva v pospešenem in hitropoteznem šahu 2022
    Za nami so prva državna prvenstva, in sicer članov in članic v pospešenem in hitropoteznem šahu v ekipni in posamični konkurenci za leto 2022. Najboljša rezultata sta dosegla Maja Kohek, ki je osvojila tretje mesto v pospešenem šahu in člani, ki so osvojili tretje mesto v hitropoteznem šahu. Dobre rezultate so dosegli še Štefan Cigan v pospešenem šahu (9. mesto) in v hitropoteznem šahu Matej Titan (9. mesto) in Maja Kohek (6. mesto)