DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Prijava na Področno ekipno osnovnošolsko prvenstvo - Murska Sobota, 3. 2. 2018 (obvezne predprijave do petka, 2. 2. do 12:00 ure)

Razpis področnih osnovnošolskih šahovskih prvenstev za POMURJE v šolskem letu 2017/18

Šahovski treningi 2015/16

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
11.03. ob 9:00, Gasilski dom Dokležovje: 5. konectedenski turnir ŠD Radenske Pomgrad
13.03. ob 18:00, prostori kluba: Cuger za mesec marec

Zadnjih pet novic:

• Gjuran zmagal v Černelavcih
    Hitropoteznega šahovskega turnirja ŠD Radenska Pomgrad v Černelavcih se je udeležilo 30 šahistov, po devetih kolih je slavil Denis Gjuran, ki je zbral sedem točk, drugi je bil Jernej Skuhala (7), tretji pa Darko Supančič (6,5). Med mladimi je bil najboljši Jure Kumin (9,5), drugi je bil Samo Škof (8), tretji pa Tian Kelemen (5).
    FOTOGRAFIJE
  • Državno člansko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu v ekipni in posamični konkurenci
    Od 09. do 12. 02. je bilo na Otočcu državno člansko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu v ekipni in posamični konkurenci, kjer so člani našega društva osvojili tri naslove državnih prvakov in tri druga mesta.

V pospešenem šahu smo v ekipni konkurenci zasedli drugo mesto tako pri članih (Denis Gjuran, Matej Titan, Jernej Skuhala, Luka Skuhala) kot tudi pri članicah (Maja Hočevar, Barbara Skuhala).

Nastopilo je 13 ekip pri članih in je zmagala ekipa ŽŠK Maribor ter 10 ekip pri članicah, kjer je zmagalo ŠD Kočevje Inotherm. Obema zmagovitima ekipama smo prispevali polovico tekmovalcev, saj so za njih nastopili naši nekdanji člani Boris Markoja, Jernej Buzeti in Maja Vučko.

V posamični konkurenci je med 42 člani zmagal Boris Markoja, Matej Titan pa je zasedel deveto mesto, pri članicah je med 16 udeleženkami postala državna prvakinja Barbara Skuhala.

V hitropoteznem šahu smo v ekipni konkurenci zanesljivo zmagali in tako obranili lanskoletni naslov tako pri članih (Denis Gjuran, Jernej Skuhala, Matej Titan, Luka Skuhala) kot tudi pri članicah (Maja Hočevar, Barbara Skuhala).

Nastopilo je 17 ekip pri članih in 11 ekip pri članicah.

V posamični konkurenci je med 56 člani zmagal Matej Šebenik, Denis Gjuran je osvojil peto in Matej Titan sedmo mesto. Pri članicah je med 22 udeleženkami zmagala Lara Janželj, odlično drugo mesto pa je zasedla Barbara Skuhala.
  • Slovenija šahira 2017
    Danes je v Ljubljani potekal finalni turnir vseslovenskega šahovskega tekmovanja - Slovenija šahira - Gorenjka matira.

Tekmovanja so se udeležili tudi pomurski šahisti, ki so se na turnir uvrstili preko kvalifikacij ali pa so se tekmovanja udeležili kot povabljeni igralci oziroma igralke.

Tako se je v začetku pomerilo 63 šahistov in šahistk v tekmovalnem tempu 3 minute + 2 sekundi na potezo v devetih kolih.

Po odigranih devetih kolih so se v finale med pomurskimi šahisti in šahistkami uvrstili:
    med člani - Denis Gjuran - osem finalistov
    med članicami : Maja Hočevar , Maja Vučko , Lea Števanec in Barbara Skuhala - osem finalistk
    med veterani : Boris Kovač - štirje finalisti
    med veterankami : Majda Kovač - edina nastopajoča
    med mladinci : Luka in Jernej skuhala - štirje finalisti

Finalni boji so potekali na izpadanje in pomurskim šahistom so uspele naslednje vidne uvrstitve:
    1. mesto mladinci - Jernej Skuhala
    1. mesto veteranke - Majda Kovač
    2. mesto veterani - Boris Kovač
    3. mesto članice - Maja Hočevar

Vzporedno s finalnim turnirjem je potekal tudi VIP turnir katerega so se udeležili nekateri vidni slovenski politiki in poslanci ter gospodarstveniki.

Prav tako so razglasili najboljšega šahista v letu 2017, to je Luka Lenič in šahistko Lauro Unuk.

Druženje so šahisti zaključili v poznih popoldanskih urah z željo predsednika Šahovske zveze g. Subotiča, da se srečamo tudi prihodnje leto in se pohvalimo s tako velikimi uspehi kot letos saj je slovenskim šahistom in šahistom na evropskih in svetovnih prvenstvih uspelo osvojiti kar 12 medalj. Velika želja vseh nas pa je , da bi si šah našel svoj prostor v vseh slovenskih osnovnih šolah in bi mlade vzpodbujal k razmišljanju in odgovornosti za svoje poteze.

FOTOGRAFIJE
  • 6. memorialni turnir
    Šestega memorialnega turnirja Šahovskega društva Radenska Pomgrad, ki je bil letos odigran v sklopu akcije Slovenija šahira, se je v Murski Soboti udeležilo 46 šahistov iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Po devetih kolih je slavil Denis Gjuran s sedmimi točkami in pol, drugi je bil Jernej Skuhala (6,5), tretja pa Barbara Skuhala (6,5). Najboljši senior je bil Boris Kovač (6,5), najboljši mladinec Marcell Borhy (6,5), najboljša ženska šahistka pa Lea Števanec (6). Mladi šahisti so se pomerili na vzporednem turnirju, na katerem je slavil Mak Kovač (8), druga je bila Ema Lukač (6), tretji pa Lovro Pergar (3). REZULTATI REZULTATI - mladi FOTOGRAFIJE
  • Državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za mladince, mladinke, kadete in kadetinje
    Prvi vikend v decembru sta na Otočcu potekala mladinsko in kadetsko ekipno ter posamično državno prvenstvo v hitropoteznem in pospešenem šahu. Tekmovanj so se udeležili tudi naši mladi člani kluba. Škoda, da zaradi obveznosti nekaterih igralcev nismo mogli nastopiti v najboljših postavah, vendar tudi ti, ki so nastopali, so dosegli dobre uvrstitve. Predvsem so izstopali v mladinski konkurenci, ko se je vsak nastop končal z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke.
    TURNIRSKA STRAN (fotografije najdete na njej)