DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Utrinki s 25. posamičnega šahovskega državnega prvenstva mladih do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let za leto 2018 v Portorožu. (Avtor fotografij: Tadej Kumin) KLIKNI TUKAJ

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
20.4-20.5., Hotel Diana Murska Sobota: Državna ženska liga - VEČ
27.5. ob 9:00; Andrejci, okrepčevalnica pri Kapelici: 9. konectedenski turnir ŠD Radenske Pomgrad

Zadnjih pet novic:

• Simultanka s predsednikom društva
    Na predlog staršev smo organizirali simultanko z našim predsednikom društva IM Štefanom Ciganom. Simultanka je potekala v ponedeljek 9.4.2018 v klubskih prostorih. Udeležilo se je je 10 igralcev in igralk.

Še posebej pa nas je presenetil in razveselil obisk predsednika Šahovske zveze g. dr. Tomaža Subotiča. Predvsem ga je zanimalo delo v klubu z mladimi in seveda nasploh delovanja kluba, ki je že nekaj let najuspešnejši šahovski klub v državi, kako je s financiranjem kluba in kako je klub prepoznan v svojem okolju. Seveda si je z zanimanjem ogledal partije mladih upov kluba in se z njimi tudi skupinsko fotografiral.

Simultanke so se udeležili: Alina Lukač, Ema Lukač, Amadej Kastelic, Ema Kumin, Jure Kumin, Gal Cajnko, Tai Rajh, Samo Škof, Mak Kovač in Jaka Kočar, kateremu je z remijem edinemu uspelo ostati neporažen.

Mame pa so s pecivom poskrbele, da so si udeleženci simultanke povrnili izgubljeno energijo.

Otroci so bili navdušeni in se že veselijo ponovnega srečanja s predsednikom kluba.

FOTOGRAFIJE
  • Sponzorjeva mesečna obvestila
    Sporočamo, da lahko odslej v rubriki Zanimivosti spremljate zanimiva mesečna obvestila našega sponzorja Zavarovalnica Triglav, ki so objavljena tudi na Facebook strani društva.
  • Polfinale mednarodne lige "Chess pro Leauge"
    7. aprila potuje slovenska ekipa Ljubljana Turtles v San Francisco na polfinale mednarodne lige "Chess pro Leauge". Za ekipo igrajo Luka Lenič, Jure Borišek, Duško Pavasovič, Jure Škoberne, Matej Šebenik, Daniel Beletič, in člana našega kluba Jernej Skuhala in Luka Skuhala.

SPLETNA STRAN LIGE
  • Barbara Skuhala odlična na Evropskem prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu
    V Gruzijskem Tbilisiju je od 30.3. do 1.4.2018 potekalo Evropsko prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Slovenske barve sta zastopali Lara Janželj in naša članica Barbara Skuhala.

Prvenstvo v pospešenem šahu je potekalo dva dni in sicer 30.3. se je odigralo 5 kol in 31.3.218 je bilo odigrano 6 kol. Sodelovalo je 78 šahistk iz 16 držav, igralni tempo je bil 15 minut + 10 sekund na potezo. Barbara je bila 51. nosilka in je že v prvem kolu presenetila z remijem proti poljski velemojstrici Sockojevi, remizirala je tudi z domačo žensko velemojstrico Tqeshelashvili Sopio. Iz enajstih partij je zbrala 5,5 točke in končala na 46. mestu. Kot igralka brez mednarodnega naziva pa je bila druga. Za njo se je uvrstilo kar nekaj ženskih mednarodnih FIDE mojstric, mednarodnih mojstric...

V nedeljo 1.4.2018 pa je potekalo evropsko prvenstvo v hitropoteznem šahu z igralnim tempom 3 minute + 2 sekundi na potezo dodatka. Tekmovalo je 77 šahistk iz 16 držav, ki je odigralo 13 kol. Barbara je bila 46 nosilka in druga nosilka brez mednarodnega naslova. Barbara je zbrala 7,5 točke in zasedla odlično 25. mesto. Posebno dobro je odigrala zadnja štiri kola v katerih je zbrala 3,5 točke in v zadnjem kolu je premagala rusko mednarodno mojstrico Ovod Evgenijo. Za njo je na koncu zaostalo kar nekaj velemojstric in igralk z drugimi mednarodnimi nazivi. Barbara je uspešno prestala svoje prvo veliko tekmovanje v konkurenci članic na mednarodni ravni. Zanimiva izkušnja in vzpodbuda za naprej.

Uvrstitve pa so realnost slovenskega šaha, saj je Barbara bila na obeh turnirjih uvrščena pred soigralko iz reprezentance, ki je deležna veliko več treningov in sredstev iz Šahovske zveze Slovenije.

• Gjuran zmagal v Černelavcih
    Hitropoteznega šahovskega turnirja ŠD Radenska Pomgrad v Černelavcih se je udeležilo 30 šahistov, po devetih kolih je slavil Denis Gjuran, ki je zbral sedem točk, drugi je bil Jernej Skuhala (7), tretji pa Darko Supančič (6,5). Med mladimi je bil najboljši Jure Kumin (9,5), drugi je bil Samo Škof (8), tretji pa Tian Kelemen (5).
    FOTOGRAFIJE