DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Prijava na Področno posamično klubsko prvenstvo mladih - OŠ I Murska Sobota, 19. 1. 2019 (obvezne predprijave do petka, 18. 1. do 12:00 ure)

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
19.1. ob 9:00; OŠ I. M. Sobota: Področno Osnovnošolsko prvenstvo posamezno - VEČ
20.1. ob 9:00; Osnovna šola Bakovci: 2. konectedenski turnir ŠD Radenske Pomgrad
16.2. ob 9:00, OŠ II Murska Sobota: Področno ekipno osnovnošolsko prvenstvo - VEČ

Zadnjih pet novic:

• Skupni vrstni red po desetih mesečnih brzoturnirjih ŠD Radenska - Pomgrad za leto 2018
    Člani:
    1. Denis Gjuran 117 točk (tretja zmaga zapored)
    2. Boris Kovač 109
    3. Danilo Hari 68
    4. Igor Kos 50
    5. Jože Gruškovnjak 36
    Skupaj 14 igralcev s točkami.

Mladinci:
    1. Dani Lenček Kranjec 90 točk (zmagal prvič, lani drugi)
    2. Nejc Hanc 72
    3. Joži Lenček Kranjec 71
    4. Alina Lukač 64
    5. Maj Pečnik 45
    Skupaj kar 35 igralcev s točkami.
  • Jernej Skuhala najboljši šahist Univerze v Ljubljani

Jernej Skuhala najboljši šahist Univerze v Ljubljani - povezava do novice

Povezava do spletne strani turnirja

• 31. odprto prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu
    V Murski Soboti je v klubskih prostorih ŠD Radenske Pomgrad potekalo v času od 9. do 23. 10. 2018 31. odprto prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu katerega se je udeležilo 16 tekmovalcev in tekmovalk.

V absolutni konkurenci je slavila Ljutomerčanka Barbara Skuhala, katera je ubranila lanski naslov najboljše pred Matejem Grahom in Leo Števanec.

Med nižje kategorniki je bil najboljši Jaka Kočar, v kategoriji fantov do 12 let je slavil Casar Izdor pred Mohar Tianom, pri dekletih v starostni skupini do 12 let pa je bila najbolje uvrščena Lukač Ema pred Casar Zalo.
    REZULTATI FOTOGRAFIJE
  • Mladinsko evropsko prvenstvo v pospešenem šahu

Reprezentanca Slovenije na mladinskem evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v Oradeji v Romuniji - 31.07. do 05.08.2018
  • Barbara Skuhala postala ženska FIDE mojstrica
    V Portorožu se je končal 12. mednarodni šahovski turnir Portorož open 2018. Kot turnir bo zapisan v zgodovino našega kluba saj je z odlično igro na turnirju naši članici Barbari Skuhala uspelo preseči mejo osvojenih 2100 ratinških točk in tako postati prva ženska FIDE mojstrica v dolgoletni zgodovini našega kluba in kot drugi Pomurki za Leo Števanec.
    Barbara je letos dosegle lepe uspehe tako na Evropskem hitropoteznem prvenstvu v Gruziji, v ženski ligi, na turnirju Pula open, predvsem pa je odlično igrala v Portorožu, kjer je v absolutni konkurenci zasedla osmo mesto in prvo v ženski konkurenci. Zato pa so z dobro igro prišle tudi potrebne točke in uspeh za zgodovino kluba.
    REZULTATI